Echter, de echte test voor de markten in het VK zal volgens NIBC Markets Roundup mogelijk in de komende maanden komen. Investeerders hebben tot nu toe amper druk uitgeoefend op het VK, ondanks dat het land één van de grootste begrotingstekorten van de EU had in 2009.

De druk van investeerders kan daarom groter worden als de nieuwe regering niet met adequate maatregelen komt om de tekorten terug te dringen.

Probleemlanden in de eurozone kunnen zichzelf niet uit de problemen devalueren, maar het VK kan dit nog wel door middel van de 'geldpers' van de Bank of England.

De formatie van een nieuwe regering zal dus waarschijnlijk de aandacht van investeerders trekken, aldus nog NIBC Markets Roundup.

Afgelopen week escaleerde de schuldencrisis in de eurozone. Dit resulteerde in een noodmaatregelenpakket van in totaal EUR 750 miljard en de beslissing van de ECB om obligaties op te gaan kopen in de markten.

Voorlopig lijken beleggers hierdoor gerustgesteld, getuige de reacties op de beurzen vandaag. Maar het pakket zal niet leiden tot lagere begrotingstekorten in de landen die in de problemen zitten. Integendeel.

Als zij zelf geen of onvoldoende maatregelen nemen, zal het probleem alleen maar naar voren geschoven worden.

In focus deze week:

- VK arbeidsmarktrapport (woensdag)

- VS detailhandelsverkopen (vrijdag)

Echter, de echte test voor de markten in het VK zal volgens NIBC Markets Roundup mogelijk in de komende maanden komen. Investeerders hebben tot nu toe amper druk uitgeoefend op het VK, ondanks dat het land één van de grootste begrotingstekorten van de EU had in 2009. De druk van investeerders kan daarom groter worden als de nieuwe regering niet met adequate maatregelen komt om de tekorten terug te dringen. Probleemlanden in de eurozone kunnen zichzelf niet uit de problemen devalueren, maar het VK kan dit nog wel door middel van de 'geldpers' van de Bank of England. De formatie van een nieuwe regering zal dus waarschijnlijk de aandacht van investeerders trekken, aldus nog NIBC Markets Roundup. Afgelopen week escaleerde de schuldencrisis in de eurozone. Dit resulteerde in een noodmaatregelenpakket van in totaal EUR 750 miljard en de beslissing van de ECB om obligaties op te gaan kopen in de markten. Voorlopig lijken beleggers hierdoor gerustgesteld, getuige de reacties op de beurzen vandaag. Maar het pakket zal niet leiden tot lagere begrotingstekorten in de landen die in de problemen zitten. Integendeel. Als zij zelf geen of onvoldoende maatregelen nemen, zal het probleem alleen maar naar voren geschoven worden. In focus deze week: - VK arbeidsmarktrapport (woensdag) - VS detailhandelsverkopen (vrijdag)