Niall Ferguson (Harvard University): "Ik maak me al geruime tijd zorgen over de Europese banken en daar is recent geen verandering in gekomen. Met verbazing stelde ik vast hoe lang het duurde alvorens de financiële markten zich realiseerden dat er problemen waren met de Europese banken."

Iedereen had aangenomen dat de Europese overheden diepe zakken hadden, maar de Griekse crisis heeft uitgewezen dat dit niet het geval was. Ferguson: "Bovendien heeft Europa niet zozeer Griekenland als wel de Duitse en Franse banken gered. Of die banken al definitief gered zijn, is nog niet zeker. De Europese banken zijn veel meer geleveraged dan hun Amerikaanse tegenhangers. Het plaatje voor Europa ziet er dus slechter uit dan dat voor de Verenigde Staten, alleszins toch op korte termijn. Op langere termijn gaan echter ook de VS met begrotingsproblemen geconfronteerd worden en dat zal niet zonder gevolgen blijven voord de bankwereld."

Niall Ferguson (Harvard University): "Ik maak me al geruime tijd zorgen over de Europese banken en daar is recent geen verandering in gekomen. Met verbazing stelde ik vast hoe lang het duurde alvorens de financiële markten zich realiseerden dat er problemen waren met de Europese banken." Iedereen had aangenomen dat de Europese overheden diepe zakken hadden, maar de Griekse crisis heeft uitgewezen dat dit niet het geval was. Ferguson: "Bovendien heeft Europa niet zozeer Griekenland als wel de Duitse en Franse banken gered. Of die banken al definitief gered zijn, is nog niet zeker. De Europese banken zijn veel meer geleveraged dan hun Amerikaanse tegenhangers. Het plaatje voor Europa ziet er dus slechter uit dan dat voor de Verenigde Staten, alleszins toch op korte termijn. Op langere termijn gaan echter ook de VS met begrotingsproblemen geconfronteerd worden en dat zal niet zonder gevolgen blijven voord de bankwereld."