Window dressen

Markten profiteren vandaag van het typische einde van het kwartaal window dressen maar ook van de hoop dat het Europese noodfonds stevig zal uitgebreid worden. De Europese ministers van financiën komen vandaag samen in Kopenhagen.

Wat er klaarblijkelijk op tafel ligt is een noodfonds dat voor een jaar een kapiciteit van EUR 940 miljard zou hebben. Dit moet natuurlijk nog bevestigd worden. En dan zal het interessant zijn om te zien wat de markt met de info doet. Gaat het herstel verder of krijgen we een "buy the rumour sell the news" reactie.

Dit laatste zou gegeven de zeer overgekochte toestand van de markt zeker niet onlogisch zijn. Er zijn een aantal belangrijke stappen gezet maar de hamvraag blijft toch of we daadwerkelijk een economisch herstel zullen zien in de twee jaarhelft.

Ondertussen begint de newsflow uit Portugal en Spanje weer wat slechter te worden. Het valt ook hier af te wachten hoe de markt zal reageren als het besef doordringt dat de fiscale consolidatie in die landen geen picknik zal zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd."

Window dressen Markten profiteren vandaag van het typische einde van het kwartaal window dressen maar ook van de hoop dat het Europese noodfonds stevig zal uitgebreid worden. De Europese ministers van financiën komen vandaag samen in Kopenhagen. Wat er klaarblijkelijk op tafel ligt is een noodfonds dat voor een jaar een kapiciteit van EUR 940 miljard zou hebben. Dit moet natuurlijk nog bevestigd worden. En dan zal het interessant zijn om te zien wat de markt met de info doet. Gaat het herstel verder of krijgen we een "buy the rumour sell the news" reactie. Dit laatste zou gegeven de zeer overgekochte toestand van de markt zeker niet onlogisch zijn. Er zijn een aantal belangrijke stappen gezet maar de hamvraag blijft toch of we daadwerkelijk een economisch herstel zullen zien in de twee jaarhelft. Ondertussen begint de newsflow uit Portugal en Spanje weer wat slechter te worden. Het valt ook hier af te wachten hoe de markt zal reageren als het besef doordringt dat de fiscale consolidatie in die landen geen picknik zal zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd."