De nieuwe faciliteit van 400 miljoen euro voorziet een "accordeoncomponent" met een uitbreidingsmogelijkheid tot 750 miljoen euro op een vooraf goedgekeurde basis zonder verplichtingen.

De syndicatie voor de nieuwe faciliteit was aanzienlijk overtekend en werd na terugschaling van de allocaties afgesloten binnen de bedoelde limiet van 400 miljoen euro.

De nieuwe faciliteit heeft een looptijd van 4 jaar (met een uitloopperiode tijdens het vierde jaar). Net als bij de vorige faciliteit wordt het bedrag dat Nyrstar in het kader van de nieuwe faciliteit kan opnemen, bepaald aan de hand van de waarde van de voorraden en openstaande facturen van Nyrstar (de basis voor de lening).

Dit bedrag wordt aangepast volgens de evolutie van de grondstofprijzen. De nieuwe faciliteit heeft een marge van 1,85% boven EURIBOR en maakt zo gebruik van de kracht van de basis voor de lening en de onderliggende op de beurs verhandelde grondstoffen.

Op basis van dit bericht handhaaft Bank Degroof een neutraal advies voor Nyrstar.

De nieuwe faciliteit van 400 miljoen euro voorziet een "accordeoncomponent" met een uitbreidingsmogelijkheid tot 750 miljoen euro op een vooraf goedgekeurde basis zonder verplichtingen. De syndicatie voor de nieuwe faciliteit was aanzienlijk overtekend en werd na terugschaling van de allocaties afgesloten binnen de bedoelde limiet van 400 miljoen euro. De nieuwe faciliteit heeft een looptijd van 4 jaar (met een uitloopperiode tijdens het vierde jaar). Net als bij de vorige faciliteit wordt het bedrag dat Nyrstar in het kader van de nieuwe faciliteit kan opnemen, bepaald aan de hand van de waarde van de voorraden en openstaande facturen van Nyrstar (de basis voor de lening). Dit bedrag wordt aangepast volgens de evolutie van de grondstofprijzen. De nieuwe faciliteit heeft een marge van 1,85% boven EURIBOR en maakt zo gebruik van de kracht van de basis voor de lening en de onderliggende op de beurs verhandelde grondstoffen. Op basis van dit bericht handhaaft Bank Degroof een neutraal advies voor Nyrstar.