De Amerikaanse staat garandeert bovendien USD 306 miljard aan leningen. Afschrijvingen op deze leningen zijn tot 10% voor Citigroup, de rest wordt door de staat gedragen. De staatsbijdrage zorgt ervoor dat Citigroup nu een Tier 1-ratio heeft van 14,8%. De kapitaalinjectie en overheidsgarantie volgen op een aankondiging van de bank 30.000 werknemers gaat ontslaan. Het bericht zorgde voor de nodige twijfels over Citigroup.

De situatie in de financiële sector is nog steeds lastig en ABN Amro blijft erop wijzen dat voorzichtigheid geboden is. Omdat het specifieke risico hoog is bij beleggingen in individuele aandelen - er blijven banken in de problemen raken - is het belangrijk beleggingen goed te spreiden.

Dit kan bijvoorbeeld met het Fidelity Global Financial Services. Dit is een fonds dat een portefeuille aanhoudt met ongeveer 70 namen in de financiële sector. Meer dan genoeg om het specifieke risico vrijwel uit te bannen.

Ondertussen zorgen de kapitaalinjecties ervoor dat banken nog jaren de gevolgen van ingrijpen zullen merken. Niet alleen moeten de zij worden terugbetaald, maar de overheid stelt ook eisen aan de manier waarop de banken hun zaken doen. In het geval van Citigroup betekent dat onder andere een maximaal kwartaaldividend van 1 dollarcent, in de komende drie jaar. ABN Amro heeft slechts een neutraal advies voor dit aandeel. (*)

De Amerikaanse staat garandeert bovendien USD 306 miljard aan leningen. Afschrijvingen op deze leningen zijn tot 10% voor Citigroup, de rest wordt door de staat gedragen. De staatsbijdrage zorgt ervoor dat Citigroup nu een Tier 1-ratio heeft van 14,8%. De kapitaalinjectie en overheidsgarantie volgen op een aankondiging van de bank 30.000 werknemers gaat ontslaan. Het bericht zorgde voor de nodige twijfels over Citigroup. De situatie in de financiële sector is nog steeds lastig en ABN Amro blijft erop wijzen dat voorzichtigheid geboden is. Omdat het specifieke risico hoog is bij beleggingen in individuele aandelen - er blijven banken in de problemen raken - is het belangrijk beleggingen goed te spreiden. Dit kan bijvoorbeeld met het Fidelity Global Financial Services. Dit is een fonds dat een portefeuille aanhoudt met ongeveer 70 namen in de financiële sector. Meer dan genoeg om het specifieke risico vrijwel uit te bannen. Ondertussen zorgen de kapitaalinjecties ervoor dat banken nog jaren de gevolgen van ingrijpen zullen merken. Niet alleen moeten de zij worden terugbetaald, maar de overheid stelt ook eisen aan de manier waarop de banken hun zaken doen. In het geval van Citigroup betekent dat onder andere een maximaal kwartaaldividend van 1 dollarcent, in de komende drie jaar. ABN Amro heeft slechts een neutraal advies voor dit aandeel. (*)