BAM heeft vorig jaar een verlies geleden van EUR 187 miljoen als gevolg van een vorig jaar aangekondigde afschrijving van bijna EUR 400 miljoen.

Analisten gepolst door Reuters gingen gemiddeld uit van EUR 201 miljoen. Het bouwbedrijf boekte een jaar eerder nog EUR 126 miljoen winst.

Het operationele resultaat voor belastingen daalde van EUR 143 miljoen in 2011 naar EUR 107 miljoen vorig jaar.

De resultaten bij de onderdelen Bouw, Civiel en Diensten gingen gebukt onder de lastige omstandigheden in de Europese thuismarkten, in het bijzonder Nederland.

De markt voor projectontwikkeling liet de door BAM verwachte trend zien. Het onderdeel publiek-private samenwerking overlegde een solide resultaat en een goede orderpijplijn. De waarde van het orderboek bedroeg eind 2012 EUR 11 miljard, 6% meer dan een jaar eerder.

BAM stelt een dividend voor van EUR 0,10 per aandeel vergeleken met EUR 0,16 een jaar eerder. Het bouwbedrijf verwacht ook dit jaar moeilijke marktomstandigheden. Het resultaat zal dan ook niet veel afwijken dan dat van vorig jaar. volgens ABN Amro handhaaft de opinie Houden voor het aandeel.

BAM heeft vorig jaar een verlies geleden van EUR 187 miljoen als gevolg van een vorig jaar aangekondigde afschrijving van bijna EUR 400 miljoen. Analisten gepolst door Reuters gingen gemiddeld uit van EUR 201 miljoen. Het bouwbedrijf boekte een jaar eerder nog EUR 126 miljoen winst. Het operationele resultaat voor belastingen daalde van EUR 143 miljoen in 2011 naar EUR 107 miljoen vorig jaar. De resultaten bij de onderdelen Bouw, Civiel en Diensten gingen gebukt onder de lastige omstandigheden in de Europese thuismarkten, in het bijzonder Nederland. De markt voor projectontwikkeling liet de door BAM verwachte trend zien. Het onderdeel publiek-private samenwerking overlegde een solide resultaat en een goede orderpijplijn. De waarde van het orderboek bedroeg eind 2012 EUR 11 miljard, 6% meer dan een jaar eerder. BAM stelt een dividend voor van EUR 0,10 per aandeel vergeleken met EUR 0,16 een jaar eerder. Het bouwbedrijf verwacht ook dit jaar moeilijke marktomstandigheden. Het resultaat zal dan ook niet veel afwijken dan dat van vorig jaar. volgens ABN Amro handhaaft de opinie Houden voor het aandeel.