Dat betekent dat in de verte al weer een nieuwe cijferstroom wenkt. In de komende dagen gaan vooral wat kleinere bedrijven nog met cijfers komen. We vermelden wat vandaag betreft onder andere de resultaten van Family Dollar Stores.

In Europa is de stroom kwartaalcijfers eveneens grotendeels opgedroogd, hoewel in de komende dagen nog een aantal kleinere Belgische bedrijven moeten komen rapporteren. Blikvangers deze week zijn de cijfers van Unicredit (gisteren gepubliceerd) en die van Banco Monte dei Paschi di Siena en Vienna Insurance op donderdag.

Vandaag komt Bank of Greece met de cijfers, terwijl in eigen land de Nationale Bank verslag komt uitbrengen over de gang van zaken tijdens het voorbije boekjaar. We mogen ook de resultaten van Duvel en die van Exmar niet vergeten.

Duvel blijft een groeiverhaal

Wim Hoste van KBC Securities is van mening dat Duvel een groeiverhaal op lange termijn blijft, onder andere dankzij de sterke merknaam. Die moet het mogelijk maken om EBITDA-marges van circa 30% te realiseren. Voor de tweede helft wordt gerekend op een EBITDA-marge van 30,20% en een top line groei van circa 6%.

De EBITDA zou met 5% zijn gestegen tot 24,50 miljoen euro, de nettowinst met ongeveer 22% tot 11,70 miljoen euro. Hoste heeft een neutraal advies voor het aandeel Duvel, het koersdoel werd vastgelegd op 75 euro. Mogelijk volgt er een aanpassing van advies en/of koersdoel na de publicatie van de cijfers.

Dat betekent dat in de verte al weer een nieuwe cijferstroom wenkt. In de komende dagen gaan vooral wat kleinere bedrijven nog met cijfers komen. We vermelden wat vandaag betreft onder andere de resultaten van Family Dollar Stores. In Europa is de stroom kwartaalcijfers eveneens grotendeels opgedroogd, hoewel in de komende dagen nog een aantal kleinere Belgische bedrijven moeten komen rapporteren. Blikvangers deze week zijn de cijfers van Unicredit (gisteren gepubliceerd) en die van Banco Monte dei Paschi di Siena en Vienna Insurance op donderdag. Vandaag komt Bank of Greece met de cijfers, terwijl in eigen land de Nationale Bank verslag komt uitbrengen over de gang van zaken tijdens het voorbije boekjaar. We mogen ook de resultaten van Duvel en die van Exmar niet vergeten. Duvel blijft een groeiverhaal Wim Hoste van KBC Securities is van mening dat Duvel een groeiverhaal op lange termijn blijft, onder andere dankzij de sterke merknaam. Die moet het mogelijk maken om EBITDA-marges van circa 30% te realiseren. Voor de tweede helft wordt gerekend op een EBITDA-marge van 30,20% en een top line groei van circa 6%. De EBITDA zou met 5% zijn gestegen tot 24,50 miljoen euro, de nettowinst met ongeveer 22% tot 11,70 miljoen euro. Hoste heeft een neutraal advies voor het aandeel Duvel, het koersdoel werd vastgelegd op 75 euro. Mogelijk volgt er een aanpassing van advies en/of koersdoel na de publicatie van de cijfers.