Nestlé zag de omzet in het eerste halfjaar met 7,5% stijgen ten opzichte van de eerste zes maanden van 2011, om uit te komen op CHF 44,1 miljard.

Hiermee werden de verwachtingen van analisten overtroffen: in de markt werd gerekend op een omzet van CHF 43,9 miljard. De nettowinst nam met 8,9% toe en kwam eveneens hoger uit dan verwacht: CHF 5,12 miljard versus een consensusverwachting van CHF 4,94 miljard.

Opkomende markten schragen groei

In de ontwikkelde markten realiseerde Nestlé een organische omzetgroei van 2,9%. De opkomende markten waren goed voor een organische omzettoename van 12,9%.

Van tekenen van verzwakking binnen de opkomende markten was dan ook geen sprake. Nestlé herhaalde vanmorgen de prognoses voor heel 2012: het Zwitserse bedrijf verwacht dit jaar een verbeterde winstmarge te realiseren. De omzet zal naar verwachting autonoom met 5% tot 6% stijgen.

Wat ABN Amro betreft heeft Nestlé sterke prestaties neergezet in de eerste zes maanden van 2012. De ontwikkelde markten zijn in goede vorm; bovendien blijven de activiteiten van Nestlé binnen de opkomende markten op peil.

ABN Amro blijft Nestlé volgen met een koopadvies. Daarbij hanteren de analisten van de bank een verhoogd koersdoel van CHF 68.

Nestlé zag de omzet in het eerste halfjaar met 7,5% stijgen ten opzichte van de eerste zes maanden van 2011, om uit te komen op CHF 44,1 miljard. Hiermee werden de verwachtingen van analisten overtroffen: in de markt werd gerekend op een omzet van CHF 43,9 miljard. De nettowinst nam met 8,9% toe en kwam eveneens hoger uit dan verwacht: CHF 5,12 miljard versus een consensusverwachting van CHF 4,94 miljard.Opkomende markten schragen groei In de ontwikkelde markten realiseerde Nestlé een organische omzetgroei van 2,9%. De opkomende markten waren goed voor een organische omzettoename van 12,9%. Van tekenen van verzwakking binnen de opkomende markten was dan ook geen sprake. Nestlé herhaalde vanmorgen de prognoses voor heel 2012: het Zwitserse bedrijf verwacht dit jaar een verbeterde winstmarge te realiseren. De omzet zal naar verwachting autonoom met 5% tot 6% stijgen. Wat ABN Amro betreft heeft Nestlé sterke prestaties neergezet in de eerste zes maanden van 2012. De ontwikkelde markten zijn in goede vorm; bovendien blijven de activiteiten van Nestlé binnen de opkomende markten op peil. ABN Amro blijft Nestlé volgen met een koopadvies. Daarbij hanteren de analisten van de bank een verhoogd koersdoel van CHF 68.