Nestle is licht ondergewaardeerd

Nestlé heeft zijn 10%-belang in geur- en smaakstoffenfabrikant Givaudan voor ruim EUR 980 miljoen aan institutionele beleggers verkocht. Voor de waardering van CHF 71 (of USD 76 voor de Amerikaanse notering) van het aandeel van het Zwitserse voedingsmiddelenconcern verandert er niets.

Dat geldt ook voor het aandeel Givaudan, waarvan ABN Amro de intrinsieke waarde raamt op CHF 1.180. Gekeken naar de huidige koers is het aandeel Nestlé licht ondergewaardeerd. ABN Amro heeft een advies houden.

Nestlé hield sinds 2002 10% van de aandelen aan in Givaudan, dat in dat jaar eigenaar werd van de voedselingrediëntendivisie van het Zwitserse concern.

De opbrengst van de transactie zal waarschijnlijk worden gebruikt om schulden te verlagen, eigen aandelen in te kopen en eventueel voor een of meerdere kleine overnames.

Behalve pogingen om middelen vrij te maken die geborgd zijn in investeringen heeft Nestlé in de afgelopen maanden openlijk de intentie uitgesproken om strategisch minder relevantie merken van de hand te doen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content