Door de groeivooruitzichten en demografische ontwikkelingen te extrapoleren, besluit de studie van econoom Danny Quah dat in 2050 het economische zwaartepunt tussen India en China zal liggen (in 1980 was dit rond de Atlantische Oceaan...).

Op dit moment realiseert de Nestlégroep 44% van haar omzet in de opkomende landen en heeft de groep de intentie om de drempel van 50% binnen 5 jaar te overschrijden.

Om dat percentage te bereiken, heeft de groep vele fabrieken geopend in Maleisië, de Filippijnen, Congo, Angola, Zuid-Afrika, Sri Lanka en werden in een aantal fabrieken in China, Rusland en India de productielijnen uitgebreid (evenals het afsluiten van zakelijke partnersschappen).

Het is juist te stellen dat de sterke aanwezigheid van Nestlé in de groeilanden het teleurstellende koersverloop van het aandeel verklaart (de koers trappelt sinds eind 2012 ter plaatse).

We mogen echter niet vergeten dat de groep in 2013 een significant

hogere autonome omzetgroei in de opkomende economieën (+9,3%) dan in de westerse landen (+1%) realiseerde. Delaunay heeft een koopadvies voor het aandeel Nestlé.

Door de groeivooruitzichten en demografische ontwikkelingen te extrapoleren, besluit de studie van econoom Danny Quah dat in 2050 het economische zwaartepunt tussen India en China zal liggen (in 1980 was dit rond de Atlantische Oceaan...). Op dit moment realiseert de Nestlégroep 44% van haar omzet in de opkomende landen en heeft de groep de intentie om de drempel van 50% binnen 5 jaar te overschrijden. Om dat percentage te bereiken, heeft de groep vele fabrieken geopend in Maleisië, de Filippijnen, Congo, Angola, Zuid-Afrika, Sri Lanka en werden in een aantal fabrieken in China, Rusland en India de productielijnen uitgebreid (evenals het afsluiten van zakelijke partnersschappen). Het is juist te stellen dat de sterke aanwezigheid van Nestlé in de groeilanden het teleurstellende koersverloop van het aandeel verklaart (de koers trappelt sinds eind 2012 ter plaatse). We mogen echter niet vergeten dat de groep in 2013 een significant hogere autonome omzetgroei in de opkomende economieën (+9,3%) dan in de westerse landen (+1%) realiseerde. Delaunay heeft een koopadvies voor het aandeel Nestlé.