In het afgelopen boekjaar 2012 was de groei van Nestlé afkomstig van zowat alle bedrijfsdivisies en regio's: een autonome groei van 6% in Amerika, 2,4% in Europa en 10% in Azië, Oceanië en Afrika.

Als we kijken naar de prestaties van de groep bedroeg de autonome groei 5,9% en de operationele marge bereikte 15,2% (een stijging met 20 basispunten (0,20%) ten opzichte van 2011). Geen wonder dat de koers van het aandeel nieuwe records opzocht.

Ondanks de daling van de consumptie in Europa (17% van de groepsomzet) was Nestlé toch in staat om het moeilijke economische klimaat op het continent te compenseren dankzij de kracht van haar merken en haar bedrijfsstrategie (zo stegen de uitgaven voor publiciteit met 8%).

Op operationeel vlak komt 50% van de EBITDA (operationele winst) uit de activiteiten "Poedervormige en vloeibare dranken" (met de merken Nescafé, Nesquik, Nestea, Nespresso, enz.) en "Zuivel en ijsproducten" (met de merken Miko, Flanby, Nestlé, enz.). Delaunay adviseert om posities in dit aandeel op te bouwen

In het afgelopen boekjaar 2012 was de groei van Nestlé afkomstig van zowat alle bedrijfsdivisies en regio's: een autonome groei van 6% in Amerika, 2,4% in Europa en 10% in Azië, Oceanië en Afrika. Als we kijken naar de prestaties van de groep bedroeg de autonome groei 5,9% en de operationele marge bereikte 15,2% (een stijging met 20 basispunten (0,20%) ten opzichte van 2011). Geen wonder dat de koers van het aandeel nieuwe records opzocht. Ondanks de daling van de consumptie in Europa (17% van de groepsomzet) was Nestlé toch in staat om het moeilijke economische klimaat op het continent te compenseren dankzij de kracht van haar merken en haar bedrijfsstrategie (zo stegen de uitgaven voor publiciteit met 8%). Op operationeel vlak komt 50% van de EBITDA (operationele winst) uit de activiteiten "Poedervormige en vloeibare dranken" (met de merken Nescafé, Nesquik, Nestea, Nespresso, enz.) en "Zuivel en ijsproducten" (met de merken Miko, Flanby, Nestlé, enz.). Delaunay adviseert om posities in dit aandeel op te bouwen