De nervositeit leidde tot koersdalingen op nagenoeg alle mondiale aandelenmarkten ten opzichte van de (soms record)hoge standen die vorige week nog werden bereikt.

Op de obligatiemarkten stegen - met uitzondering van de Europese periferie - de koersen. Dit was enerzijds de gebruikelijke reactie bij beleggers die de veilig geachte havens opzoeken en anderzijds het gevolg van een paar tegenvallende economische cijfers.

Een voorbeeld daarvan was de daling van de Duitse industriële productie in mei (met bijna 2% ten opzichte van april), nadat in de voorgaande week was gebleken dat ook de industriële orders een gevoelige daling hadden ondergaan.

De nervositeit leidde tot koersdalingen op nagenoeg alle mondiale aandelenmarkten ten opzichte van de (soms record)hoge standen die vorige week nog werden bereikt. Op de obligatiemarkten stegen - met uitzondering van de Europese periferie - de koersen. Dit was enerzijds de gebruikelijke reactie bij beleggers die de veilig geachte havens opzoeken en anderzijds het gevolg van een paar tegenvallende economische cijfers. Een voorbeeld daarvan was de daling van de Duitse industriële productie in mei (met bijna 2% ten opzichte van april), nadat in de voorgaande week was gebleken dat ook de industriële orders een gevoelige daling hadden ondergaan.