Spanje veilt vandaag staatsobligaties en het al dan niet succesvol zijn van die veiling kan het sentiment op de financiële markten helpen bepalen.

Het rendement op de 2-jarige staatsobligatie steeg vanmorgen tot 5,05%, een stijging met vier basispunten.

AG Insurance investeert 65 miljoen EUR in het Gimv-XL fonds

Gimv en AG Insurance kondigden gisteren aan dat AG Insurance 65 miljoen EUR investeert in het Gimv-XL fonds, door overname van een deel van het engagement en de bestaande investering van co-sponsor Vlaamse Participatiemaatchappij (VPM) .

Deze herschikking van het aandeelhouderschap betekent een bredere diversificatie van het aandeelhouderschap van het Gimv-XL fonds en een belangrijke validatie van het concept en het potentieel ervan.

Voor AG Insurance past de investering in zijn beleggingsstrategie van diversificatie en toenemende investeringen in de lokale economie.

Het Gimv-XL fonds ging in januari 2009 van start met 500 miljoen EUR aan middelen. Gimv droeg als initiatiefnemer en sponsor 250 miljoen EUR bij en de overige 250 miljoen EUR waren afkomstig van co-sponsor VPM.

Daarnaast slaagde Gimv er in om bijkomende middelen voor het fonds aan te trekken bij een reeks investeerders, wat de totale omvang van het Gimv-XL fonds in maart 2010 op 609 miljoen EUR bracht.

Dit maakt van Gimv-XL op vandaag nog steeds het grootste initiatief in zijn soort op de Belgische markt.

Spanje veilt vandaag staatsobligaties en het al dan niet succesvol zijn van die veiling kan het sentiment op de financiële markten helpen bepalen. Het rendement op de 2-jarige staatsobligatie steeg vanmorgen tot 5,05%, een stijging met vier basispunten. AG Insurance investeert 65 miljoen EUR in het Gimv-XL fonds Gimv en AG Insurance kondigden gisteren aan dat AG Insurance 65 miljoen EUR investeert in het Gimv-XL fonds, door overname van een deel van het engagement en de bestaande investering van co-sponsor Vlaamse Participatiemaatchappij (VPM) . Deze herschikking van het aandeelhouderschap betekent een bredere diversificatie van het aandeelhouderschap van het Gimv-XL fonds en een belangrijke validatie van het concept en het potentieel ervan. Voor AG Insurance past de investering in zijn beleggingsstrategie van diversificatie en toenemende investeringen in de lokale economie. Het Gimv-XL fonds ging in januari 2009 van start met 500 miljoen EUR aan middelen. Gimv droeg als initiatiefnemer en sponsor 250 miljoen EUR bij en de overige 250 miljoen EUR waren afkomstig van co-sponsor VPM. Daarnaast slaagde Gimv er in om bijkomende middelen voor het fonds aan te trekken bij een reeks investeerders, wat de totale omvang van het Gimv-XL fonds in maart 2010 op 609 miljoen EUR bracht. Dit maakt van Gimv-XL op vandaag nog steeds het grootste initiatief in zijn soort op de Belgische markt.