De neo-Keynesiaanse clowns van de FED houden de hele wereld gegijzeld. Van wie zou deze uitspraak afkomstig zijn? Inderdaad, van niemand minder dan Marc Faber. De uitgever van The Gloom and Doom Report heeft geen goed woord over de monetaire politiek van de FED.

Het eerste gevolg van de clowneske monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank is dat ze de controle over de obligatiemarkt volledig is kwijtgespeeld. De obligatierendementen kunnen ongestoord stijgen zonder dat de FED nog over middelen beschikt om die stijging af te remmen.

Volgens Faber zal een verzwakkende economie in de Verenigde Staten de FED dwingen om niet minder maar om juist meer geld te drukken tegen het einde van volgend jaar. Hij verwacht dat de centrale bank op 31 december 2014 voor 150 miljard dollar aan obligaties zal inkopen.

De neo-Keynesiaanse clowns van de FED houden de hele wereld gegijzeld. Van wie zou deze uitspraak afkomstig zijn? Inderdaad, van niemand minder dan Marc Faber. De uitgever van The Gloom and Doom Report heeft geen goed woord over de monetaire politiek van de FED. Het eerste gevolg van de clowneske monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank is dat ze de controle over de obligatiemarkt volledig is kwijtgespeeld. De obligatierendementen kunnen ongestoord stijgen zonder dat de FED nog over middelen beschikt om die stijging af te remmen. Volgens Faber zal een verzwakkende economie in de Verenigde Staten de FED dwingen om niet minder maar om juist meer geld te drukken tegen het einde van volgend jaar. Hij verwacht dat de centrale bank op 31 december 2014 voor 150 miljard dollar aan obligaties zal inkopen.