Als de problemen aanhouden en de vrees weer oplaait dat ook Spanje en Italië besmet worden, zal de euro significant verzwakken.

Neil Dwane: "De Griekse economie zit in een diepe depressie, en dit is nog voordat de bezuinigingenmaatregelen zijn doorgevoerd. Als deze maatregelen worden geïmplementeerd zal de vrije val van de economie verder doorzetten. Bovendien kan het zo zijn dat de partijen in Athene die nu onderhandelen met de EU en het IMF na de komende verkiezingen niet langer de leiding over het land hebben."

Als de problemen aanhouden en de vrees weer oplaait dat ook Spanje en Italië besmet worden, zal de euro significant verzwakken. Neil Dwane: "De Griekse economie zit in een diepe depressie, en dit is nog voordat de bezuinigingenmaatregelen zijn doorgevoerd. Als deze maatregelen worden geïmplementeerd zal de vrije val van de economie verder doorzetten. Bovendien kan het zo zijn dat de partijen in Athene die nu onderhandelen met de EU en het IMF na de komende verkiezingen niet langer de leiding over het land hebben."