Neil Dutta (Merrill Lynch): "De centrale banken blijven niettemin zeer voorzichtig. Noorwegen heeft bijvoorbeeld de basisrente al twee keer verhoogd, maar een aantal macro-economische indicatoren vielen recent tegen. Zowel de retail sales als de cijfers over de industriële productie waren zwakker dan verwacht. Dat betekent ook dat de Noorse centrale bank wel twee keer gaat nadenken alvorens de basisrente nogmaals te verhogen. Noorwegen kan niet permitteren dat de economie weer wegzakt."

Zuid-Korea is waarschijnlijk de opvallendste exponent van de voorzichtigheid die de centrale banken aan de dag leggen. Ondanks het feit dat de economie opnieuw het pre-crisis niveau heeft bereikt, verhoogde de Zuid-Koreaanse centrale bank haar basisrente (nog) niet. Dutta: "In veel landen is een verhoging van de basisrente echter nog even ver verwijderd als ze dat enkele maanden geleden was. Veel spelers op de markt wachten op een signaal dat er op kan wijzen dat de exit-strategie vlakbij is. De centrale banken wikken en wegen echter de risico's op een nieuwe economische terugval af en zullen dat nog wel een tijdje blijven doen."

Neil Dutta (Merrill Lynch): "De centrale banken blijven niettemin zeer voorzichtig. Noorwegen heeft bijvoorbeeld de basisrente al twee keer verhoogd, maar een aantal macro-economische indicatoren vielen recent tegen. Zowel de retail sales als de cijfers over de industriële productie waren zwakker dan verwacht. Dat betekent ook dat de Noorse centrale bank wel twee keer gaat nadenken alvorens de basisrente nogmaals te verhogen. Noorwegen kan niet permitteren dat de economie weer wegzakt." Zuid-Korea is waarschijnlijk de opvallendste exponent van de voorzichtigheid die de centrale banken aan de dag leggen. Ondanks het feit dat de economie opnieuw het pre-crisis niveau heeft bereikt, verhoogde de Zuid-Koreaanse centrale bank haar basisrente (nog) niet. Dutta: "In veel landen is een verhoging van de basisrente echter nog even ver verwijderd als ze dat enkele maanden geleden was. Veel spelers op de markt wachten op een signaal dat er op kan wijzen dat de exit-strategie vlakbij is. De centrale banken wikken en wegen echter de risico's op een nieuwe economische terugval af en zullen dat nog wel een tijdje blijven doen."