Op zich is het volgens ABN Amro opvallend dat centrale bankpresidenten zich op deze manier vastleggen voor het toekomstige beleid en daarmee hun flexibiliteit prijsgeven om te reageren op veranderende economische omstandigheden.

De aandelenmarkten trokken zich daar overigens niets van aan en de AEX steeg donderdag met 2,5% tot 354,5 punten, waarmee de weekwinst ten opzichte van vorige week vrijdag op 2,9% uitkwam. Vrijdag was echter een mindere dag, met stevige verliezen voor de belangrijkste indices.

Op zich is het volgens ABN Amro opvallend dat centrale bankpresidenten zich op deze manier vastleggen voor het toekomstige beleid en daarmee hun flexibiliteit prijsgeven om te reageren op veranderende economische omstandigheden. De aandelenmarkten trokken zich daar overigens niets van aan en de AEX steeg donderdag met 2,5% tot 354,5 punten, waarmee de weekwinst ten opzichte van vorige week vrijdag op 2,9% uitkwam. Vrijdag was echter een mindere dag, met stevige verliezen voor de belangrijkste indices.