Voorlopig tasten we over die gevolgen nog in het duister, hoewel er toch al enkele scenario's de ronde doen. Negatieve rentevoeten kunnen het effect van een neutronenbom hebben, zo meent Chris Martenson van Peak Prosperity die van een nachtmerriescenario spreekt.

Veel banken hebben namelijk een gearing van 40 tot 50. Wanneer er dan deflatie optreedt, dreigen er een aantal bedrijven bankroet te gaan als gevolg van de prijsdalingen. Op die manier zet zich een dodelijke spiraal in werking waarvan het einde nog niet in zicht is.

Voorlopig tasten we over die gevolgen nog in het duister, hoewel er toch al enkele scenario's de ronde doen. Negatieve rentevoeten kunnen het effect van een neutronenbom hebben, zo meent Chris Martenson van Peak Prosperity die van een nachtmerriescenario spreekt. Veel banken hebben namelijk een gearing van 40 tot 50. Wanneer er dan deflatie optreedt, dreigen er een aantal bedrijven bankroet te gaan als gevolg van de prijsdalingen. Op die manier zet zich een dodelijke spiraal in werking waarvan het einde nog niet in zicht is.