Eerst en vooral dat de wereldeconomie een positieve bocht aan het maken is en dat de centrale banken voorlopig nog wel even doorgaan met het injecteren van liquiditeiten in het systeem.

Het tweede punt lijkt ook weer naar de commentaren van Ben Bernanke eergisteren wel in orde te komen.

Maar negatieve economische cijfers kunnen de eerste pilaar in het gedrang brengen.

We moeten volgens Gijsels natuurlijk ook oppassen dat we niet te snel conclusies trekken uit één cijfer.

De laatste weken en maanden vielen de cijfers in het algemeen mee. Dus wat negatieve bevestiging is nodig om onze mening over het, voorzichtige, herstel te herzien .In de Verenigde Staten vielen de cijfers wel mee, wat ons de zaak toch een beetje laat relativeren.

Als er een oplossing komt rond Cyprus kan het sentiment dus weer verbeteren. Tot dan blijft het nervositeit troef.

Eerst en vooral dat de wereldeconomie een positieve bocht aan het maken is en dat de centrale banken voorlopig nog wel even doorgaan met het injecteren van liquiditeiten in het systeem. Het tweede punt lijkt ook weer naar de commentaren van Ben Bernanke eergisteren wel in orde te komen. Maar negatieve economische cijfers kunnen de eerste pilaar in het gedrang brengen. We moeten volgens Gijsels natuurlijk ook oppassen dat we niet te snel conclusies trekken uit één cijfer. De laatste weken en maanden vielen de cijfers in het algemeen mee. Dus wat negatieve bevestiging is nodig om onze mening over het, voorzichtige, herstel te herzien .In de Verenigde Staten vielen de cijfers wel mee, wat ons de zaak toch een beetje laat relativeren. Als er een oplossing komt rond Cyprus kan het sentiment dus weer verbeteren. Tot dan blijft het nervositeit troef.