De zo belangrijke werkgelegenheidscijfers van afgelopen vrijdag waren beter dan verwacht: de banengroei in de private sector steeg naar 222.000 in februari en de werkloosheid daalde voor het eerst sinds april 2009 weer onder de 9%.

De reactie in Amsterdam: de AEX daalde na het nieuws met 1% tot circa 367 punten. De cijfers waren prima: net goed genoeg om optimistisch over het herstel te zijn, maar niet sterk genoeg om het programma van kwantitatieve verruiming in gevaar te brengen.

De markt hield zich volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter vooral bezig met de gevechten in Libië rond de olieinstallaties en de gestaag stijgende olieprijs. De rust op de oliemarkten lijkt voorlopig niet terug te keren nu Libië op een burgeroorlog lijkt af te stevenen.

De zo belangrijke werkgelegenheidscijfers van afgelopen vrijdag waren beter dan verwacht: de banengroei in de private sector steeg naar 222.000 in februari en de werkloosheid daalde voor het eerst sinds april 2009 weer onder de 9%. De reactie in Amsterdam: de AEX daalde na het nieuws met 1% tot circa 367 punten. De cijfers waren prima: net goed genoeg om optimistisch over het herstel te zijn, maar niet sterk genoeg om het programma van kwantitatieve verruiming in gevaar te brengen. De markt hield zich volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter vooral bezig met de gevechten in Libië rond de olieinstallaties en de gestaag stijgende olieprijs. De rust op de oliemarkten lijkt voorlopig niet terug te keren nu Libië op een burgeroorlog lijkt af te stevenen.