De hoge correlatie tussen elektriciteitsprijzen en de olieprijs helpt hier ook niet. De bank adviseert dan ook een neutrale positie voor de sector Nutsbedrijven.

Wel kan het aankomende dividendseizoen een steun in de rug vormen gezien de hoge dividendrendementen.

Aandelen van nutsbedrijven worden gezien als minder volatiel dan aandelen in andere bedrijven. Voor beleggers met een lagere risicotolerantie (die toch aandelenexposure willen hebben) is het Fortis L Equity Utilities World Fund aantrekkelijk.

De sector kent een hoog dividendrendement. Het fonds profiteert er volgens ABN Amro van dat nutsbedrijven minder van de gemaakte winsten herinvesteren in het bedrijf en gemiddeld meer uitkeren.

De hoge correlatie tussen elektriciteitsprijzen en de olieprijs helpt hier ook niet. De bank adviseert dan ook een neutrale positie voor de sector Nutsbedrijven. Wel kan het aankomende dividendseizoen een steun in de rug vormen gezien de hoge dividendrendementen.Aandelen van nutsbedrijven worden gezien als minder volatiel dan aandelen in andere bedrijven. Voor beleggers met een lagere risicotolerantie (die toch aandelenexposure willen hebben) is het Fortis L Equity Utilities World Fund aantrekkelijk. De sector kent een hoog dividendrendement. Het fonds profiteert er volgens ABN Amro van dat nutsbedrijven minder van de gemaakte winsten herinvesteren in het bedrijf en gemiddeld meer uitkeren.