El-Erian is van mening dat er 70 tot 80% kans is dat de Amerikaanse centrale bank haar stimuleringsmaatregelen in september zal terugschroeven. Dat zal echter niet gebeuren omdat de economie aan de beterhand is maar wel omdat de FED maar al te groep begrijpt dat ze ze niet eeuwig kan blijven stimuleren.

De neerwaartse risico's op de beurzen worden met de dag groter, ook al omdat het economisch nieuws maar wisselvallig van kwaliteit is. De kwartaalcijfers van Walmart en Cisco Systems gaven aan dat de onderliggende trend in de economie allesbehalve optimaal is.

El-Erian is van mening dat er 70 tot 80% kans is dat de Amerikaanse centrale bank haar stimuleringsmaatregelen in september zal terugschroeven. Dat zal echter niet gebeuren omdat de economie aan de beterhand is maar wel omdat de FED maar al te groep begrijpt dat ze ze niet eeuwig kan blijven stimuleren. De neerwaartse risico's op de beurzen worden met de dag groter, ook al omdat het economisch nieuws maar wisselvallig van kwaliteit is. De kwartaalcijfers van Walmart en Cisco Systems gaven aan dat de onderliggende trend in de economie allesbehalve optimaal is.