Neerwaarts potentieel Mobistar lijkt beperkt

Morgen voor opening van de beurs maakt Mobistar de cijfers over het tweede kwartaal bekend. Bernard Hanssens van Bank Degroof blikte even vooruit op de cijfers en kwam tot de conclusie dat vanaf de huidige niveaus het baisse-potentieel voor dit aandeel eerder beperkt blijft.

Hij herinnert de beleggers er aan dat de cijfers over het vierde kwartaal van vorig jaar en over het eerste kwartaal van dit jaar zwak waren. Een probleem is dat Mobistar alleen een mobiele speler is op de telefoniemarkt, wat het bedrijf niet bepaald vooruit helpt.

Aandelen mogen bijgehouden worden

Volgens Hanssens mogen de aandelen Mobistar nu worden bijgehouden, het bedrijf noteert duidelijk onder de EV/EBITDA op jaar en onder de gemiddelde koers-winstverhouding over dezelfde periode. Het is duidelijk dat de beleggers eerder sceptisch naar Mobistar kijken.

Het neerwaarts potentieel bij Mobistar lijkt volgens Hanssens niettemin beperkt, vandaar het neutraal advies. Wel moet er rekening mee worden gehouden dat de resultaten in de komende kwartalen volatiel kunnen blijven. Hanssens heeft een koersdoel van 32 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content