Een groei met 1,3% (op vergelijkbare basis), vooral gedreven door een verdere expansie van het aantal kamers (5.630 kamers, 48 nieuwe hotels).

Het zal weinig verbazing wekken dat de groei van Accor zich vooral buiten de Europese regio voordoet. Als we in de cijfers de resultaten voor het hogere prijzengamma bekijken (914 miljoen euro, +1,6%, met bekende hotelketens als Sofitel, Pullman en Mercure), stellen we in het afgelopen kwartaal een omzetgroei van 4,1% vast in Azië en 8,5% in Latijns-Amerika.

In het "Economy" gedeelte (524 miljoen euro, +0,5%, met als bekendste merknaam de Ibisketen) boekte Azië een groei van 2,3% en Latijns-Amerika realiseerde zelfs 11,3% groei. Om de rendabiliteit te versterken, verkocht Accor dit jaar zijn Amerikaanse Motel 6 keten.

Dit heeft een positief effect op de resultaten: als de cijfers van Motel 6 uit de resultaten van 2011 worden gelicht, stijgt de bedrijfswinstmarge van 8,7% naar 9,2% en de winst op het ingezette kapitaal van 12,3% naar 13,9%. Met de opbrengst van de verkoop bouwt Accor zijn schulden af.


Niet dat de groep een zware schuldenlast torst: eind 2011 stond de ratio nettofinanciëleschuld/eigen vermogen op 9,81% en bedroeg de intrestdekkingsgraad 5,15 (ruim boven de minimumgrens van 3).

Conclusie

Op de weekgrafiek is de koers van Accor sinds de bodem van 2008 (15,74 euro) volgens Van Herck in een breed zijwaarts consolidatiekanaal terechtgekomen.

Momenteel bevindt de koers zich ongeveer in het midden van dit kanaal. Van Herck rekent er op dat de koers de komende maanden opwaarts kan uitbreken naar de weerstandszone van 28 - 32 euro.

Op de daggrafiek ziet Van Herck de twee belangrijkste koersfenomenen van de afgelopen 12 maanden. Eind 2011 veerde de koers sterk op (van 17 euro naar 30 euro). Sinds de koerstop van begin april 2012 is de koers ook hier horizontaal gaan bewegen.

Van Herck tracht nu in te stappen aan de onderkant van het horizontale kanaal, zijn koersdoel ligt in het midden van de weerstandszone 28 - 32 euro. Hij houdt er wel rekening mee dat de koers nog een tijdje binnen dit horizontaal kanaal kan schommelen.

Maar zolang de beurzen hun stijgende trend verderzetten, zou het neerwaarts potentieel toch beperkt moeten zijn. Hou als steun zeker de laatste bodem van 21,98 euro in de gaten, zo merkt Van Herck nog op.

Een groei met 1,3% (op vergelijkbare basis), vooral gedreven door een verdere expansie van het aantal kamers (5.630 kamers, 48 nieuwe hotels). Het zal weinig verbazing wekken dat de groei van Accor zich vooral buiten de Europese regio voordoet. Als we in de cijfers de resultaten voor het hogere prijzengamma bekijken (914 miljoen euro, +1,6%, met bekende hotelketens als Sofitel, Pullman en Mercure), stellen we in het afgelopen kwartaal een omzetgroei van 4,1% vast in Azië en 8,5% in Latijns-Amerika. In het "Economy" gedeelte (524 miljoen euro, +0,5%, met als bekendste merknaam de Ibisketen) boekte Azië een groei van 2,3% en Latijns-Amerika realiseerde zelfs 11,3% groei. Om de rendabiliteit te versterken, verkocht Accor dit jaar zijn Amerikaanse Motel 6 keten. Dit heeft een positief effect op de resultaten: als de cijfers van Motel 6 uit de resultaten van 2011 worden gelicht, stijgt de bedrijfswinstmarge van 8,7% naar 9,2% en de winst op het ingezette kapitaal van 12,3% naar 13,9%. Met de opbrengst van de verkoop bouwt Accor zijn schulden af. Niet dat de groep een zware schuldenlast torst: eind 2011 stond de ratio nettofinanciëleschuld/eigen vermogen op 9,81% en bedroeg de intrestdekkingsgraad 5,15 (ruim boven de minimumgrens van 3). Conclusie Op de weekgrafiek is de koers van Accor sinds de bodem van 2008 (15,74 euro) volgens Van Herck in een breed zijwaarts consolidatiekanaal terechtgekomen. Momenteel bevindt de koers zich ongeveer in het midden van dit kanaal. Van Herck rekent er op dat de koers de komende maanden opwaarts kan uitbreken naar de weerstandszone van 28 - 32 euro. Op de daggrafiek ziet Van Herck de twee belangrijkste koersfenomenen van de afgelopen 12 maanden. Eind 2011 veerde de koers sterk op (van 17 euro naar 30 euro). Sinds de koerstop van begin april 2012 is de koers ook hier horizontaal gaan bewegen. Van Herck tracht nu in te stappen aan de onderkant van het horizontale kanaal, zijn koersdoel ligt in het midden van de weerstandszone 28 - 32 euro. Hij houdt er wel rekening mee dat de koers nog een tijdje binnen dit horizontaal kanaal kan schommelen. Maar zolang de beurzen hun stijgende trend verderzetten, zou het neerwaarts potentieel toch beperkt moeten zijn. Hou als steun zeker de laatste bodem van 21,98 euro in de gaten, zo merkt Van Herck nog op.