Voor beleggers, die gewend zijn het voorspellen van scenario's die relatief dicht bij elkaar liggen, is discussiëren over de vraag of de toekomst inflatie of deflatie biedt onbekend terrein. Doordat de uitkomsten ver uit elkaar liggen, worden aandelenmarkten hevig heen en weer geslingerd.

Neel Kashkari (PIMCO): "Beleggers in aandelen lijken op dit moment een combinatie van mogelijke uitkomsten in te prijzen, waarbij ze het meeste gewicht geven aan een goudgerand scenario van milde inflatie. Maar de dagelijkse grote schommelingen op de aandelenmarkten wijzen erop dat beleggers steeds aanpassingen maken van hun voorspellingen, waarbij de uitkomsten sterk verschillen."

Voor beleggers, die gewend zijn het voorspellen van scenario's die relatief dicht bij elkaar liggen, is discussiëren over de vraag of de toekomst inflatie of deflatie biedt onbekend terrein. Doordat de uitkomsten ver uit elkaar liggen, worden aandelenmarkten hevig heen en weer geslingerd. Neel Kashkari (PIMCO): "Beleggers in aandelen lijken op dit moment een combinatie van mogelijke uitkomsten in te prijzen, waarbij ze het meeste gewicht geven aan een goudgerand scenario van milde inflatie. Maar de dagelijkse grote schommelingen op de aandelenmarkten wijzen erop dat beleggers steeds aanpassingen maken van hun voorspellingen, waarbij de uitkomsten sterk verschillen."