Neel Kashkari (PIMCO):"In het huidige "New Normal"-klimaat van trage economische groei, hoge volatiliteit en enorme macrorisico's - sommige identificeerbaar, vele niet - vinden wij het niet verstandig als aandelenbeleggers belangrijke neerwaartse risico's negeren. Beleggers zijn het meest gebaat bij een combinatie van drie strategieën om proactief neerwaartse risico's te beheersen en het portfolio te beschermen tegen denkbare risico's, en - net zo belangrijk - tegen ondenkbare risico's.

Risicomanagement is vaak een compromis waarbij sommige risico's worden verminderd, terwijl andere worden geconcentreerd of verhoogd. Het is belangrijk te durven toegeven dat je niet alles kunt weten."

Neel Kashkari (PIMCO):"In het huidige "New Normal"-klimaat van trage economische groei, hoge volatiliteit en enorme macrorisico's - sommige identificeerbaar, vele niet - vinden wij het niet verstandig als aandelenbeleggers belangrijke neerwaartse risico's negeren. Beleggers zijn het meest gebaat bij een combinatie van drie strategieën om proactief neerwaartse risico's te beheersen en het portfolio te beschermen tegen denkbare risico's, en - net zo belangrijk - tegen ondenkbare risico's. Risicomanagement is vaak een compromis waarbij sommige risico's worden verminderd, terwijl andere worden geconcentreerd of verhoogd. Het is belangrijk te durven toegeven dat je niet alles kunt weten."