Financieel journalist Matthew Lynn wijst op de scheuren die er te zien zijn in de Nederlandse economie. De huizenprijzen zijn in de afgelopen jaren sterker gedaald dan in bijvoorbeeld Florida.

De economie krimpt dit jaar met 0,5% en de regering mist haar doelstellingen voor het terugdringen van het oplopende tekort. Een bank is inmiddels al omgevallen en volgens Lynn is dat nog maar het begin van de problemen.

De oplopende werkloosheid zorgt er voorlopig voor dat de problemen niet snel worden opgelost.

Integendeel Nederland komt volgens de Britse journalist in een vicieuze cirkel.

En dat zal uiteindelijk binnen twee jaar resulteren in onhoudbare tekorten die niet meer door Europa gefinancierd kunnen of willen worden.

Nederland moet dan uit de euro en daarmee zal de hele muntunie worden opgeblazen.

Financieel journalist Matthew Lynn wijst op de scheuren die er te zien zijn in de Nederlandse economie. De huizenprijzen zijn in de afgelopen jaren sterker gedaald dan in bijvoorbeeld Florida. De economie krimpt dit jaar met 0,5% en de regering mist haar doelstellingen voor het terugdringen van het oplopende tekort. Een bank is inmiddels al omgevallen en volgens Lynn is dat nog maar het begin van de problemen. De oplopende werkloosheid zorgt er voorlopig voor dat de problemen niet snel worden opgelost. Integendeel Nederland komt volgens de Britse journalist in een vicieuze cirkel. En dat zal uiteindelijk binnen twee jaar resulteren in onhoudbare tekorten die niet meer door Europa gefinancierd kunnen of willen worden. Nederland moet dan uit de euro en daarmee zal de hele muntunie worden opgeblazen.