De economie bij onze noorderburen is een puinhoop geworden, de Nederlandse werkloosheidsgraad stijgt sneller dan die in Cyprus. Nooit eerder in de afgelopen 20 jaar zaten zo veel Nederlanders zonder job, over een periode van twee jaar is de werkloosheidsgraad verdubbeld.

Die bedroeg vorige maand 8,10%, ten opzichte van 7,70% de maand voordien. Volgens het IMF zal de Nederlandse economie dit jaar met 0,50% krimpen, maar mogelijk is deze prognose nog te optimistisch. Alles wijst er op dat de werkloosheidsgraad in de komende maanden zal blijven stijgen.

De economie bij onze noorderburen is een puinhoop geworden, de Nederlandse werkloosheidsgraad stijgt sneller dan die in Cyprus. Nooit eerder in de afgelopen 20 jaar zaten zo veel Nederlanders zonder job, over een periode van twee jaar is de werkloosheidsgraad verdubbeld. Die bedroeg vorige maand 8,10%, ten opzichte van 7,70% de maand voordien. Volgens het IMF zal de Nederlandse economie dit jaar met 0,50% krimpen, maar mogelijk is deze prognose nog te optimistisch. Alles wijst er op dat de werkloosheidsgraad in de komende maanden zal blijven stijgen.