Sinds de lancering van de euro waren de vastgoedprijzen bij onze noorderburen, waardoor de markt één van de meest oververhitte in de wereld was geworden.

Inmiddels is die markt ingestort, de Nederlandse vastgoedprijzen dalen even snel als de Amerikaanse tijdens de implosie van de vastgoedmarkt in de Verenigde Staten.

Vanaf de piek van de zeepbel in 2008 zijn de prijzen gemiddeld al met 16,60% gedaald.

Specialisten verwachten dat de prijzen dit jaar opnieuw met 7% kunnen dalen. Alleen wie zijn huis 10 jaar geleden of langer heeft gekocht, kan nog een meerwaarde realiseren bij een verkoop.

De meeste vastgoedeigenaars bezitten nu een huis dat minder waard is dan toen ze het kochten, met als gevolg dat veel Nederlanders tot over de oren in de schulden zitten.

Sinds de lancering van de euro waren de vastgoedprijzen bij onze noorderburen, waardoor de markt één van de meest oververhitte in de wereld was geworden. Inmiddels is die markt ingestort, de Nederlandse vastgoedprijzen dalen even snel als de Amerikaanse tijdens de implosie van de vastgoedmarkt in de Verenigde Staten. Vanaf de piek van de zeepbel in 2008 zijn de prijzen gemiddeld al met 16,60% gedaald. Specialisten verwachten dat de prijzen dit jaar opnieuw met 7% kunnen dalen. Alleen wie zijn huis 10 jaar geleden of langer heeft gekocht, kan nog een meerwaarde realiseren bij een verkoop. De meeste vastgoedeigenaars bezitten nu een huis dat minder waard is dan toen ze het kochten, met als gevolg dat veel Nederlanders tot over de oren in de schulden zitten.