'De Belgische overheid is vrij genereus geweest', zo verklaarde Fortis-bestuurder Jan Zegering Hadders in de krant. Hij gaat ervan uit dat het ABP en andere aandeelhouders de overeenkomst dit keer zullen goedkeuren. Dit is het maximaal haalbare, aldus nog Zegering Hadders.

De Nederlandse Vereniging van Effectenbezitters (VEB) die een kleine 1% van de stemmen vertegenwoordigt, zei in het FD met lichte tegenzin wel in te stemmen. De VEB stemde ook in februari al voor de deal en vindt de huidige deal licht beter is.

Zegering Hadders zei in de krant dat Fortis niet van plan is opnieuw te onderhandelen met de Nederlandse overheid over de verkoop van Fortis Nederland en ABN Amro, zoals sommige Belgische beleggers overwegen. Wel wordt nog overleg gevoerd over de terugbetaling van een converteerbare obligatielening aan het beursgenoteerde Fortis.

Zegering Hadders wou in het Financieel Dagblad ook niet zeggen of Fortis de opbrengst wil gebruiken om een bod te doen op ASR (Fortis Verzekeringen Nederland).

'De Belgische overheid is vrij genereus geweest', zo verklaarde Fortis-bestuurder Jan Zegering Hadders in de krant. Hij gaat ervan uit dat het ABP en andere aandeelhouders de overeenkomst dit keer zullen goedkeuren. Dit is het maximaal haalbare, aldus nog Zegering Hadders.De Nederlandse Vereniging van Effectenbezitters (VEB) die een kleine 1% van de stemmen vertegenwoordigt, zei in het FD met lichte tegenzin wel in te stemmen. De VEB stemde ook in februari al voor de deal en vindt de huidige deal licht beter is. Zegering Hadders zei in de krant dat Fortis niet van plan is opnieuw te onderhandelen met de Nederlandse overheid over de verkoop van Fortis Nederland en ABN Amro, zoals sommige Belgische beleggers overwegen. Wel wordt nog overleg gevoerd over de terugbetaling van een converteerbare obligatielening aan het beursgenoteerde Fortis. Zegering Hadders wou in het Financieel Dagblad ook niet zeggen of Fortis de opbrengst wil gebruiken om een bod te doen op ASR (Fortis Verzekeringen Nederland).