In het verleden hadden de Nederlandse consumenten vroeger twee zekerheden in hun leven. Er was op de eerste plaats de waarde van hun huis, die in alle omstandigheden relatief stabiel bleef. Daarnaast was er de zekerheid van een goed pensioen op het einde van het leven.

Beide zekerheden zijn volgens ING als gevolg van de kredietcrisis op losse schroeven komen te staan. De huizenprijzen zijn over een breed front ingestort, terwijl in de pensioenfondsen grote gaten zijn opgedoken. De Nederlandse economie lijkt echter aan de beterhand, zo verklaarde afgelopen weekend minister Jeroen Dijsselbloem.

In het verleden hadden de Nederlandse consumenten vroeger twee zekerheden in hun leven. Er was op de eerste plaats de waarde van hun huis, die in alle omstandigheden relatief stabiel bleef. Daarnaast was er de zekerheid van een goed pensioen op het einde van het leven. Beide zekerheden zijn volgens ING als gevolg van de kredietcrisis op losse schroeven komen te staan. De huizenprijzen zijn over een breed front ingestort, terwijl in de pensioenfondsen grote gaten zijn opgedoken. De Nederlandse economie lijkt echter aan de beterhand, zo verklaarde afgelopen weekend minister Jeroen Dijsselbloem.