Zowel Heijmans als BAM verkochten in het eerste kwartaal van 2014 meer woningen dan een jaar geleden en bij Nederlandse banken is de vraag naar woninghypotheken voor het eerst sinds acht jaar weer gestegen.

Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat een geleidelijk aantrekken van de bouwvolumes tot een stevig winstherstel bij BAM zal leiden.

Dit zal zich echter pas in de loop van 2015 in de cijfers manifesteren.

Redenen zijn dat in de huidige orderportefeuille nog projecten met lage of negatieve marges zitten en dat de onderneming overcapaciteit heeft.

De combinatie van een aantrekken van de markt, de intern genomen efficiency en risk control maatregelen en de sterkere focus op specialistische, hogere-marge activiteiten biedt een aanlokkelijk winstpotentieel.

Theodoor Gilissen Bankiers heet advies aanbevolen voor BAM.

Zowel Heijmans als BAM verkochten in het eerste kwartaal van 2014 meer woningen dan een jaar geleden en bij Nederlandse banken is de vraag naar woninghypotheken voor het eerst sinds acht jaar weer gestegen. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat een geleidelijk aantrekken van de bouwvolumes tot een stevig winstherstel bij BAM zal leiden. Dit zal zich echter pas in de loop van 2015 in de cijfers manifesteren. Redenen zijn dat in de huidige orderportefeuille nog projecten met lage of negatieve marges zitten en dat de onderneming overcapaciteit heeft. De combinatie van een aantrekken van de markt, de intern genomen efficiency en risk control maatregelen en de sterkere focus op specialistische, hogere-marge activiteiten biedt een aanlokkelijk winstpotentieel. Theodoor Gilissen Bankiers heet advies aanbevolen voor BAM.