En dat terwijl vele commentaren volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer aangaven dat een mogelijk schadevergoeding aan aandeelhouders SNS de belastingbetaler meer geld gaat kosten dan de miljarden die het al heeft gekost.

De redenering van de VEB is simpel. Nu de Ondernemingskamer heeft uitgesproken dat een regering niet zomaar een bank kan onteigenen zal dat in de toekomst gunstig zijn voor het naar de markt brengen van ABN AMRO en wellicht ooit nog SNS.

Buitenlandse investeerders zullen bereid zijn een hogere prijs voor deze Nederlandse banken te betalen dan als er het risico is dat men zo maar een bank kan nationaliseren.

Het is een redenatie met grote stappen maar uiteindelijk niet onlogisch. In het buitenland wordt vreemd gekeken naar de nationalisatie.

Zoals toen werd aangegeven stond Europa op haar achterste benen op het moment dat Argentinië delen van het Spaanse Repsol de facto nationaliseerde.

Overigens werd daar deze week ook een uitspraak in gedaan dat gunstig was voor Repsol.

En dat terwijl vele commentaren volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer aangaven dat een mogelijk schadevergoeding aan aandeelhouders SNS de belastingbetaler meer geld gaat kosten dan de miljarden die het al heeft gekost. De redenering van de VEB is simpel. Nu de Ondernemingskamer heeft uitgesproken dat een regering niet zomaar een bank kan onteigenen zal dat in de toekomst gunstig zijn voor het naar de markt brengen van ABN AMRO en wellicht ooit nog SNS. Buitenlandse investeerders zullen bereid zijn een hogere prijs voor deze Nederlandse banken te betalen dan als er het risico is dat men zo maar een bank kan nationaliseren. Het is een redenatie met grote stappen maar uiteindelijk niet onlogisch. In het buitenland wordt vreemd gekeken naar de nationalisatie. Zoals toen werd aangegeven stond Europa op haar achterste benen op het moment dat Argentinië delen van het Spaanse Repsol de facto nationaliseerde. Overigens werd daar deze week ook een uitspraak in gedaan dat gunstig was voor Repsol.