De AEX bleef onder de 400 en sloot donderdag zelfs op 386 punten. Gisteren werd afgesloten op 386,92.

Verschillende Nederlandse bedrijven waren de afgelopen week op het overnamepad. Unilever kocht de Chinese waterzuiveraar Qinyuan. Hoewel de overnamesom niet bekend is gemaakt, is het de grootste overname van Unilever in China in 10 jaar.

De omzet van Qinyuan is met EUR 140 miljoen slechts 0,3% van die van Unilever, maar het is een strategische overname, die goed past bij de Nederlandse dochter Pureit, die in dezelfde sector actief is. Deze markt is de afgelopen drie jaar met 20% per jaar gegroeid.

Aalberts deed eveneens een strategische zet met de overname van het Amerikaanse Nexus Valve, marktleider op het gebied van klimaatbeheersing in gebouwen. Het bedrijf genereert een omzet van USD 20 miljoen met 60 werknemers.

Ahold tenslotte nam de Sparwinkels in Tsjechië over voor EUR 190 miljoen, waardoor het aantal winkels met 50 toeneemt tot 334.

De AEX bleef onder de 400 en sloot donderdag zelfs op 386 punten. Gisteren werd afgesloten op 386,92. Verschillende Nederlandse bedrijven waren de afgelopen week op het overnamepad. Unilever kocht de Chinese waterzuiveraar Qinyuan. Hoewel de overnamesom niet bekend is gemaakt, is het de grootste overname van Unilever in China in 10 jaar. De omzet van Qinyuan is met EUR 140 miljoen slechts 0,3% van die van Unilever, maar het is een strategische overname, die goed past bij de Nederlandse dochter Pureit, die in dezelfde sector actief is. Deze markt is de afgelopen drie jaar met 20% per jaar gegroeid. Aalberts deed eveneens een strategische zet met de overname van het Amerikaanse Nexus Valve, marktleider op het gebied van klimaatbeheersing in gebouwen. Het bedrijf genereert een omzet van USD 20 miljoen met 60 werknemers. Ahold tenslotte nam de Sparwinkels in Tsjechië over voor EUR 190 miljoen, waardoor het aantal winkels met 50 toeneemt tot 334.