De Nederlandse vastgoedprijzen vertonen een dalende trend en kunnen nog verder dalen als gevolg van de verslechterde economische omstandigheden.

Anderzijds is het maar zeer de vraag of er een politieke meerderheid te vinden is om de goedkope woonkredieten een halt toe te roepen.

Bovendien zijn al enkele tientallen gemeenten gedwongen om hulp in te roepen van de overheid wegens financiële problemen.

Voorlopig lijken de financiële markten nog niet wakker te liggen van de situatie in Nederland. De Europese beurzen noteren in de plus en ook de euro maakt vandaag een goede beurt.

Unilever: verdere groei buiten Europa

In het tweede kwartaal groeide de omzet met 9% naar Eur 13,3 mrd waarbij de onderliggende omzetgroei 5,8% bedroeg. De volumegroei was 2,2% en de prijzen stegen 3,5%. Relatief sterke groei deed zich vooral voor in Personal Care met 10,4% en Home Care met 9,6%.

Regionaal was Azië de sterkste groeier met 10,7 %, gevolgd door de Amerika's met 7,5% en Europa tot slot met een daling van 2,2%. De nettowinst kwam uit op Eur 905 mln, minus 4% en per aandeel op Eur 0,35 minus 4%. Voor het halfjaar steeg de winst per aandeel met 6% naar Eur 0,76.

In Europa resulteerden de slechte economische omstandigheden en ook het slechte seizoenmatige weer ( ijsverkopen) in lager marge , min 80 basispunten mede door de hogere commodity kosten.

De marge in Azië steeg met 80 basispunten en in de Amerika's daalde die met 30 basispunten mede door hogere advertentiekosten en promoties.

De vrije kasstroom was Eur 1.5 mrd, hoger dan de Eur 0.8 mrd vorig jaar. De netto schuld bedroeg Eur 5,1 mrd, was Eur 5.3 mrd. De tweede kwartaal winstcijfers waren lager dan de verwachting van Theodoor Gilissen Bankiers.

Het bedrijf verwacht een lichte verbetering in de resultaten voor het lopende jaar. De rating voor het aandeel blijft kopen op basis van de lange termijn verwachtingen.

De Nederlandse vastgoedprijzen vertonen een dalende trend en kunnen nog verder dalen als gevolg van de verslechterde economische omstandigheden. Anderzijds is het maar zeer de vraag of er een politieke meerderheid te vinden is om de goedkope woonkredieten een halt toe te roepen. Bovendien zijn al enkele tientallen gemeenten gedwongen om hulp in te roepen van de overheid wegens financiële problemen. Voorlopig lijken de financiële markten nog niet wakker te liggen van de situatie in Nederland. De Europese beurzen noteren in de plus en ook de euro maakt vandaag een goede beurt. Unilever: verdere groei buiten Europa In het tweede kwartaal groeide de omzet met 9% naar Eur 13,3 mrd waarbij de onderliggende omzetgroei 5,8% bedroeg. De volumegroei was 2,2% en de prijzen stegen 3,5%. Relatief sterke groei deed zich vooral voor in Personal Care met 10,4% en Home Care met 9,6%. Regionaal was Azië de sterkste groeier met 10,7 %, gevolgd door de Amerika's met 7,5% en Europa tot slot met een daling van 2,2%. De nettowinst kwam uit op Eur 905 mln, minus 4% en per aandeel op Eur 0,35 minus 4%. Voor het halfjaar steeg de winst per aandeel met 6% naar Eur 0,76. In Europa resulteerden de slechte economische omstandigheden en ook het slechte seizoenmatige weer ( ijsverkopen) in lager marge , min 80 basispunten mede door de hogere commodity kosten. De marge in Azië steeg met 80 basispunten en in de Amerika's daalde die met 30 basispunten mede door hogere advertentiekosten en promoties. De vrije kasstroom was Eur 1.5 mrd, hoger dan de Eur 0.8 mrd vorig jaar. De netto schuld bedroeg Eur 5,1 mrd, was Eur 5.3 mrd. De tweede kwartaal winstcijfers waren lager dan de verwachting van Theodoor Gilissen Bankiers. Het bedrijf verwacht een lichte verbetering in de resultaten voor het lopende jaar. De rating voor het aandeel blijft kopen op basis van de lange termijn verwachtingen.