Dit blijkt uit onderzoek naar spaargedrag in elf Europese landen uitgevoerd door Allianz.

Eveneens blijkt dat Nederlanders momenteel tot de nijvere spaarders in Europa behoren.

De algemene conclusie uit het onderzoek is dat veiligheid het belangrijkste aspect is voor Europeanen als het gaat om investering van hun spaargeld. 81% van de respondenten noemen veiligheid (zeer) belangrijk, terwijl slechts 58% een hoog rendement een vereiste noemt.

"Een focus op veiligheid zonder besef van behaald rendement is een slecht recept voor de oudedagsvoorziening.", aldus Peter van Meerveld, Allianz Global Investors Nederland.

Dit blijkt uit onderzoek naar spaargedrag in elf Europese landen uitgevoerd door Allianz. Eveneens blijkt dat Nederlanders momenteel tot de nijvere spaarders in Europa behoren. De algemene conclusie uit het onderzoek is dat veiligheid het belangrijkste aspect is voor Europeanen als het gaat om investering van hun spaargeld. 81% van de respondenten noemen veiligheid (zeer) belangrijk, terwijl slechts 58% een hoog rendement een vereiste noemt. "Een focus op veiligheid zonder besef van behaald rendement is een slecht recept voor de oudedagsvoorziening.", aldus Peter van Meerveld, Allianz Global Investors Nederland.