De markten en de marktspelers hebben volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nog de herinnering aan afgelopen zomer, toen de markten voor risico stevig onder druk kwamen uit angst voor de tapering (die naderhand voorbarig bleek) nog fris in hun gedachten.

Natuurlijk hangt het er ook voor een groot stuk vanaf hoe het allemaal gecommuniceerd wordt. Want daar wrong over de zomer het schoentje. En laat ons volgens Gijsels hopen dat Bernanke en Yellen er in slagen om de markt te overtuigen dat het monetaire beleid nog een hele tijd zeer expansief zal blijven.

De markten en de marktspelers hebben volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nog de herinnering aan afgelopen zomer, toen de markten voor risico stevig onder druk kwamen uit angst voor de tapering (die naderhand voorbarig bleek) nog fris in hun gedachten. Natuurlijk hangt het er ook voor een groot stuk vanaf hoe het allemaal gecommuniceerd wordt. Want daar wrong over de zomer het schoentje. En laat ons volgens Gijsels hopen dat Bernanke en Yellen er in slagen om de markt te overtuigen dat het monetaire beleid nog een hele tijd zeer expansief zal blijven.