In Europa hebben Zweden, Noorwegen en Nederland (respectievelijk 2, 4 en 5) de meest toekomstbestendige pensioenstelsels.

In een reactie op het onderzoek stelt Robert Koopdonk, Managing Director van Allianz Global Investors en hoofd van de Nederlandse vestiging:

"Het Nederlandse pensioenstelsel is een van de meest robuuste en geavanceerde ter wereld en ik ben ervan overtuigd dat dit over vijf jaar nog het geval zal zijn. De financiële crisis en de vergrijzing zorgen echter wel voor druk op het systeem. De roep om de kosten te verlagen en de transparantie en de controleerbaarheid te verbeteren wordt steeds groter."

PSI 2014 Top-10:

1. Australië

2. Zweden

3. Nieuw Zeeland

4. Noorwegen

5. Nederland

6. Denemarken

7. Zwitserland

8. Verenigde Staten

9. Letland

10. Groot-Brittannië

In Europa hebben Zweden, Noorwegen en Nederland (respectievelijk 2, 4 en 5) de meest toekomstbestendige pensioenstelsels. In een reactie op het onderzoek stelt Robert Koopdonk, Managing Director van Allianz Global Investors en hoofd van de Nederlandse vestiging: "Het Nederlandse pensioenstelsel is een van de meest robuuste en geavanceerde ter wereld en ik ben ervan overtuigd dat dit over vijf jaar nog het geval zal zijn. De financiële crisis en de vergrijzing zorgen echter wel voor druk op het systeem. De roep om de kosten te verlagen en de transparantie en de controleerbaarheid te verbeteren wordt steeds groter." PSI 2014 Top-10: 1. Australië 2. Zweden 3. Nieuw Zeeland 4. Noorwegen 5. Nederland 6. Denemarken 7. Zwitserland 8. Verenigde Staten 9. Letland 10. Groot-Brittannië