De economie is sterk exportgeoriënteerd, niet toevallig zijn veel Nederlandse bedrijven grote multinationals. Volgens de handboeken van de economie was niemand beter geplaatst om te profiteren van de eengemaakte markt als onze noorderburen. Niets is echter minder waar.

Nederland gaat namelijk dezelfde weg op als Griekenland, Ierland, Portugal enzovoort, maar dan aan een trager tempo. De lage rente heeft geleid tot een vastgoedboom en een schuldenexplosie. De schuldenbom dreigt nu te gaan ontploffen en dat zou wel eens een bijzonder pijnlijke knal kunnen worden.

De economie is sterk exportgeoriënteerd, niet toevallig zijn veel Nederlandse bedrijven grote multinationals. Volgens de handboeken van de economie was niemand beter geplaatst om te profiteren van de eengemaakte markt als onze noorderburen. Niets is echter minder waar. Nederland gaat namelijk dezelfde weg op als Griekenland, Ierland, Portugal enzovoort, maar dan aan een trager tempo. De lage rente heeft geleid tot een vastgoedboom en een schuldenexplosie. De schuldenbom dreigt nu te gaan ontploffen en dat zou wel eens een bijzonder pijnlijke knal kunnen worden.