Dat blijkt volgens ABN Amro uit gegevens over Japanse obligatiebeleggingen in april in het buitenland. Vastrentende waarden uit Nederland en Frankrijk werden gretig ingeslagen door Japanners.

Die trend is al sinds 2012 gaande. Het bezit van Amerikaanse en Duitse staatsobligaties is juist afgebouwd. Ook Italiaanse staatsobligaties worden van de hand gedaan.

Het aan- en verkoopgedrag laat zien dat Japanse beleggers in Europa schipperen tussen renteoplevingen en meer kredietkwaliteit.

In de eerste vijf maanden van het jaar verkochten Japanse beleggers meer staatsobligaties dan zij inkochten. Uit recente gegevens is af te leiden dat die trend aanhoudt.

ABN Amro van mening dat hier geen verandering in zal komen omdat Japanse beleggers goede redenen hebben om staatsobligaties van eigen bodem links te laten liggen.

Daarom kunnen de kapitaalstromen naar schuldpapier uit de eurozone met een hoge kredietkwaliteit de komende maanden toenemen.

Dat blijkt volgens ABN Amro uit gegevens over Japanse obligatiebeleggingen in april in het buitenland. Vastrentende waarden uit Nederland en Frankrijk werden gretig ingeslagen door Japanners. Die trend is al sinds 2012 gaande. Het bezit van Amerikaanse en Duitse staatsobligaties is juist afgebouwd. Ook Italiaanse staatsobligaties worden van de hand gedaan. Het aan- en verkoopgedrag laat zien dat Japanse beleggers in Europa schipperen tussen renteoplevingen en meer kredietkwaliteit. In de eerste vijf maanden van het jaar verkochten Japanse beleggers meer staatsobligaties dan zij inkochten. Uit recente gegevens is af te leiden dat die trend aanhoudt. ABN Amro van mening dat hier geen verandering in zal komen omdat Japanse beleggers goede redenen hebben om staatsobligaties van eigen bodem links te laten liggen. Daarom kunnen de kapitaalstromen naar schuldpapier uit de eurozone met een hoge kredietkwaliteit de komende maanden toenemen.