Die liet, bewust of onbewust, doorschemeren dat ons spaargeld ondanks de depositogarantie van 100.000 euro allesbehalve veilig is.

Maar Nederland zelf, tot voor kort de trouwste bondgenoot van Duitsland in de strijd voor het afdwingen van een grotere begrotingsdiscipline in Europa, dreigt nu ook economisch de mond te worden gesnoerd. Met de economie van het land gaat het namelijk snel bergafwaarts.

Der Spiegel maakte melding dat de eens voorbeeldige Nederlandse economie nu gebukt gaat onder zware schulden en een uiteengespatte vastgoedzeepbel, een scenario dat we ook nog wel in andere landen zijn tegengekomen.

Geen enkel land zit echter zo diep in de schulden met 650 miljard euro aan uitstaande woonkredieten op de balansen van de banken.

Volgens Der Spiegel is het einde van de crisis nergens in zicht, met een consumentenschuld van 250% van het beschikbaar inkomen staat Nederland er zelfs nog slechter voor dan Spanje (waar die consumentenschuld 'maar' 125% bedraagt).

Die liet, bewust of onbewust, doorschemeren dat ons spaargeld ondanks de depositogarantie van 100.000 euro allesbehalve veilig is. Maar Nederland zelf, tot voor kort de trouwste bondgenoot van Duitsland in de strijd voor het afdwingen van een grotere begrotingsdiscipline in Europa, dreigt nu ook economisch de mond te worden gesnoerd. Met de economie van het land gaat het namelijk snel bergafwaarts. Der Spiegel maakte melding dat de eens voorbeeldige Nederlandse economie nu gebukt gaat onder zware schulden en een uiteengespatte vastgoedzeepbel, een scenario dat we ook nog wel in andere landen zijn tegengekomen. Geen enkel land zit echter zo diep in de schulden met 650 miljard euro aan uitstaande woonkredieten op de balansen van de banken. Volgens Der Spiegel is het einde van de crisis nergens in zicht, met een consumentenschuld van 250% van het beschikbaar inkomen staat Nederland er zelfs nog slechter voor dan Spanje (waar die consumentenschuld 'maar' 125% bedraagt).