De economische data uit Nederland, dat altijd van die kerngroep heeft deel uitgemaakt, worden namelijk slechter. De analisten van NIBC Markets Roundup verwachten dat de Nederlandse economie in de eerste drie kwartalen zal krimpen. Dat betekent dat over het volledige jaar een krimp van het BBP met ongeveer 1,50% mag worden verwacht.

Een bevestiging van de Nederlandse autoriteiten dat de economische inzinking dieper is en dat het langer zal duren om uit het dal te kruipen zal waarschijnlijk het vertrouwen van de financiële markten niet helpen herstellen. Het is nu wachten op de nieuwe cijfers van het planbureau volgende donderdag.

De economische data uit Nederland, dat altijd van die kerngroep heeft deel uitgemaakt, worden namelijk slechter. De analisten van NIBC Markets Roundup verwachten dat de Nederlandse economie in de eerste drie kwartalen zal krimpen. Dat betekent dat over het volledige jaar een krimp van het BBP met ongeveer 1,50% mag worden verwacht. Een bevestiging van de Nederlandse autoriteiten dat de economische inzinking dieper is en dat het langer zal duren om uit het dal te kruipen zal waarschijnlijk het vertrouwen van de financiële markten niet helpen herstellen. Het is nu wachten op de nieuwe cijfers van het planbureau volgende donderdag.