Omdat de economie in een recessie is verzeild geraakt, moet de overheid dweilen met de kraan open. Ondanks de zware besparingsmaatregelen die werden doorgevoerd, slaagt de Nederlandse regering er niet in om het deficiet op de begroting terug te dringen. De problemen stapelen zich steeds hoger op.

Tot dusver was Nederland de grootste bondgenoot van Duitsland als het op besparingen aankwam. Een eindeloos dieet van besparingen lijkt echter niet het juiste recept om het tij te keren. Het zou wel eens kunnen dat de Nederlandse steun aan de euro in snel tempo zal krimpen.

Omdat de economie in een recessie is verzeild geraakt, moet de overheid dweilen met de kraan open. Ondanks de zware besparingsmaatregelen die werden doorgevoerd, slaagt de Nederlandse regering er niet in om het deficiet op de begroting terug te dringen. De problemen stapelen zich steeds hoger op. Tot dusver was Nederland de grootste bondgenoot van Duitsland als het op besparingen aankwam. Een eindeloos dieet van besparingen lijkt echter niet het juiste recept om het tij te keren. Het zou wel eens kunnen dat de Nederlandse steun aan de euro in snel tempo zal krimpen.