Hierdoor blijft de Nederlandse economie - anders dan veel andere landen in de eurozone - volgens Ben Emons van PIMCO waarschijnlijk de rest van het jaar in recessie. Vermoedelijk zal de groei in Nederland pas aantrekken als de huizenmarkt zijn dieptepunt voorbij is.

Het is gebruikelijk dat bezuinigingen eerst pijn doen, maar vervolgens tot afname van het financieringstekort en economische stabiliteit leiden.

Het huidige Nederlandse begrotingsbeleid maakt gezond herstel misschien juist moeilijker.

Met de €6 miljard aan extra bezuinigingen die dit jaar op Prinsjesdag zullen worden aangekondigd lijkt de lijn van begrotingsbeleid stevig te worden voortgezet.

Helaas leiden de bezuinigingen mogelijk tot verdere economische krimp en hebben ze een negatief effect op de schuldenlast op de lange termijn.

Hierdoor blijft de Nederlandse economie - anders dan veel andere landen in de eurozone - volgens Ben Emons van PIMCO waarschijnlijk de rest van het jaar in recessie. Vermoedelijk zal de groei in Nederland pas aantrekken als de huizenmarkt zijn dieptepunt voorbij is. Het is gebruikelijk dat bezuinigingen eerst pijn doen, maar vervolgens tot afname van het financieringstekort en economische stabiliteit leiden. Het huidige Nederlandse begrotingsbeleid maakt gezond herstel misschien juist moeilijker. Met de €6 miljard aan extra bezuinigingen die dit jaar op Prinsjesdag zullen worden aangekondigd lijkt de lijn van begrotingsbeleid stevig te worden voortgezet. Helaas leiden de bezuinigingen mogelijk tot verdere economische krimp en hebben ze een negatief effect op de schuldenlast op de lange termijn.