NAV Gimv iets hoger dan verwacht

Gimv gaf onlangs een trading update, met volgende hoogtepunten:

*Netto-actiefwaarde na dividenduitkering stabiel, waarbij goede resultaten tweede kwartaal moeilijk eerste kwartaal compenseren
*Nieuwe platformstrategie operationeel
*Belangrijke desinvesteringen en resultaat keuzedividend bevestigen financieringscapaciteit

De resultaten over de eerste jaarhelft van het boekjaar 2012-2013 hebben betrekking op de periode van 1 april 2012 tot 30 september 2012.

Gimv kondigde op 28 september 2012 aan dat zijn investeringsbeleid voortaan is gebaseerd op vier platformen: Consumer 2020, Health & Care, Smart Industries en Sustainable Cities. De resultaten worden vanaf heden in de nieuwe structuur gerapporteerd.

Kernpunten (beperkte consolidatie)

Resultaten
• Nettoresultaat (deel van de groep): -8,0 miljoen EUR (of -0,33 EUR per aandeel)
• Netto gerealiseerde meerwaarden: 35,5 miljoen EUR
• Netto niet-gerealiseerde minderwaarden: -48,9 miljoen EUR, dit als gevolg van dalende resultaten van de portefeuillebedrijven en gedaalde koersen van bepaalde van onze beursgenoteerde participaties.

Eigen vermogen
• Eigen vermogen (deel van de groep): 971,1 miljoen EUR (of 40,5 EUR per aandeel) – stabiel ten opzichte van 31 maart 2012, na verrekening dividend en effect kapitaalverhoging naar aanleiding keuzedividend

Dividend
• Gimv streeft ernaar om zijn jarenlang dividendbeleid verder te zetten

Neutraal advies blijft gehandhaafd

De eerste helft van het boekjaar bij Gimv was volgens Bank Degroof negatief wegens niet-gerealiseerde verliezen die niet werden gecompenseerd door niet-gerealiseerde winsten.

De NAV van 40,50 euro kwam iets boven de verwachtingen van de analisten van de bank uit. Het neutraal advies blijft gehandhaafd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content