De Amerikaanse bedrijfsleiders werden tijdens het tweede kwartaal wat minder pessimistisch, maar zijn volgens een enquête uitgevoerd door de Business Roundtable nog steeds van plan om jobs te schrappen en om minder te investeren.

De CEO Economic Outlook Index stond tijdens het tweede kwartaal op 18,50, tegenover een recorddieptepunt van minus 5 tijdens het eerste kwartaal. Een lezing van de index onder 50 wijst in de richting van een economische krimp, boven 50 is sprake van groei.

Volgens Ivan Seidenberg, voorzitter van de Business Roundtable, is er wat meer visibiliteit gekomen, waardoor duidelijk is geworden dat de VS-economie zich niet langer in vrije val bevindt.

De Amerikaanse bedrijfsleiders werden tijdens het tweede kwartaal wat minder pessimistisch, maar zijn volgens een enquête uitgevoerd door de Business Roundtable nog steeds van plan om jobs te schrappen en om minder te investeren. De CEO Economic Outlook Index stond tijdens het tweede kwartaal op 18,50, tegenover een recorddieptepunt van minus 5 tijdens het eerste kwartaal. Een lezing van de index onder 50 wijst in de richting van een economische krimp, boven 50 is sprake van groei. Volgens Ivan Seidenberg, voorzitter van de Business Roundtable, is er wat meer visibiliteit gekomen, waardoor duidelijk is geworden dat de VS-economie zich niet langer in vrije val bevindt.