Mike Fitzpatrick, uitgever van Energy Overview in New York en voordien futures broker bij MF Global, denkt dat de olieprijs in de komende dagen fors gaat stijgen. Hi ziet ook crude voorbij de kaap van 150 dollar gaan.

Voorlopig draait alles om de Libische olieproductie en of die gehandhaafd kan worden. De National Oil Corporation of Libya kan impact op de olieproductie voorlopig niet inschatten

Shokri Ghanem, chairman van National Oil, gaf gisterenavond toe dat hij geen informatie meer had ontvangen van de olievelden. Eni, de grootste buitenlandse olieproducent in Libië, zei echter geen weet te hebben van productie-onderbrekingen.

Mike Fitzpatrick, uitgever van Energy Overview in New York en voordien futures broker bij MF Global, denkt dat de olieprijs in de komende dagen fors gaat stijgen. Hi ziet ook crude voorbij de kaap van 150 dollar gaan. Voorlopig draait alles om de Libische olieproductie en of die gehandhaafd kan worden. De National Oil Corporation of Libya kan impact op de olieproductie voorlopig niet inschatten Shokri Ghanem, chairman van National Oil, gaf gisterenavond toe dat hij geen informatie meer had ontvangen van de olievelden. Eni, de grootste buitenlandse olieproducent in Libië, zei echter geen weet te hebben van productie-onderbrekingen.