Het is de bedoeling van National Bank of Greece SA om 121,40 miljoen nieuwe aandelen uit te geven aan 5,20 euro per stuk. Op die manier zou een bedrag van 631 miljoen euro opgehaald worden.

Daarnaast wil de bank via de emissie van converteerbare obligaties nog eens 1,18 miljard euro ophalen. Het is de bedoeling dat de transactie tegen het einde van oktober wordt afgesloten.

National Bank of Greece SA wil daarnaast ook nog een minderheidsbelang in de Turkse dochter Finansbank AS verkopen, maar behoudt een participatie van 75%. De Tier 1 kapitaal ratio zou zodonde stijgen van 10,70% naar 14,60%.

Chief Executive Officer Apostolos Tamvakakis verklaarde dat National Bank of Greece SA proactief de balans wil versterken. De groei van de bank zou volgens Tamvakakis vooral in het buitenland gerealiseerd moeten worden.

Het is de bedoeling van National Bank of Greece SA om 121,40 miljoen nieuwe aandelen uit te geven aan 5,20 euro per stuk. Op die manier zou een bedrag van 631 miljoen euro opgehaald worden. Daarnaast wil de bank via de emissie van converteerbare obligaties nog eens 1,18 miljard euro ophalen. Het is de bedoeling dat de transactie tegen het einde van oktober wordt afgesloten. National Bank of Greece SA wil daarnaast ook nog een minderheidsbelang in de Turkse dochter Finansbank AS verkopen, maar behoudt een participatie van 75%. De Tier 1 kapitaal ratio zou zodonde stijgen van 10,70% naar 14,60%. Chief Executive Officer Apostolos Tamvakakis verklaarde dat National Bank of Greece SA proactief de balans wil versterken. De groei van de bank zou volgens Tamvakakis vooral in het buitenland gerealiseerd moeten worden.