De uitlatingen gisteren gedaan door FED-president Yellen zijn volgens Philippe Gijsels, hoofdstrateeg van BNP Paribas, opmerkelijk na de recente commentaren van diezelfde Yellen waarin ze aangaf dat de quantitative easing (aankopen door de Amerikaanse centrale bank van Amerikaans overheids-en hypotheekpapier) tegen eind dit jaar of al tegen het einde van de herfst zouden stoppen en dat we mogelijk zes maanden later al de eerste renteverhoging zouden kunnen zien.

De afgelopen dagen hadden een aantal van haar discipelen zich al gehaast om dit verhaal een beetje af te zwakken. En gisteren beklom de leading lady van de monetaire politiek dus zelf het sprekersgestoelte om aan te geven dat de monetaire politiek nog wel een tijdje soepel zal blijven en elke verdere verandering zal moeten ondersteund worden door de toekomstige economische cijfers.

De uitlatingen gisteren gedaan door FED-president Yellen zijn volgens Philippe Gijsels, hoofdstrateeg van BNP Paribas, opmerkelijk na de recente commentaren van diezelfde Yellen waarin ze aangaf dat de quantitative easing (aankopen door de Amerikaanse centrale bank van Amerikaans overheids-en hypotheekpapier) tegen eind dit jaar of al tegen het einde van de herfst zouden stoppen en dat we mogelijk zes maanden later al de eerste renteverhoging zouden kunnen zien. De afgelopen dagen hadden een aantal van haar discipelen zich al gehaast om dit verhaal een beetje af te zwakken. En gisteren beklom de leading lady van de monetaire politiek dus zelf het sprekersgestoelte om aan te geven dat de monetaire politiek nog wel een tijdje soepel zal blijven en elke verdere verandering zal moeten ondersteund worden door de toekomstige economische cijfers.