Het blijkt namelijk niet te vlotten met de gesprekken over het vinden van een oplossing voor de fiscale klip.

De Amerikaanse beurs verloor afgelopen week terrein. Klaarblijkelijk is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de waardedaling van de Amerikaanse dollar sinds eind juli een reden voor (buitenlandse) beleggers om Wall Street de rug toe te keren.

In de ETF-grafiek laten de iShares North America in de afgelopen vier maanden een proces van lagere toppen en lagere bodems zien.

De divergentie op Wall Street tussen de Nasdaq Composite (trend 'dalend') en S&P 500 index (trend 'stijgend') lijkt te worden beslecht in positieve zin, dankzij het bodemproces in de Dow Jones Industrial Average. Het recente herstel stokt rond het 61,8% Fibonacci-retracement rondom de toppen uit de eerste helft van 2012.

Onder 13.300 blijft er volgens Theodoor Gilissen Bankiers sprake van een 'bull trap' in de maanden september/oktober.

Het blijkt namelijk niet te vlotten met de gesprekken over het vinden van een oplossing voor de fiscale klip. De Amerikaanse beurs verloor afgelopen week terrein. Klaarblijkelijk is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de waardedaling van de Amerikaanse dollar sinds eind juli een reden voor (buitenlandse) beleggers om Wall Street de rug toe te keren. In de ETF-grafiek laten de iShares North America in de afgelopen vier maanden een proces van lagere toppen en lagere bodems zien. De divergentie op Wall Street tussen de Nasdaq Composite (trend 'dalend') en S&P 500 index (trend 'stijgend') lijkt te worden beslecht in positieve zin, dankzij het bodemproces in de Dow Jones Industrial Average. Het recente herstel stokt rond het 61,8% Fibonacci-retracement rondom de toppen uit de eerste helft van 2012. Onder 13.300 blijft er volgens Theodoor Gilissen Bankiers sprake van een 'bull trap' in de maanden september/oktober.